• کد خبر: 12bcb43
  • تاریخ: 1396/11/30 دوشنبه-2018-02-19T14:39:02+03:30
  • نوزدهمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز برگزار شد/تجریشی: کاهش آسیب های محیط زیستی با صنعت سبز
    نوزدهمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزیر صنعت معدن و تجارت، و نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)، مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در نوزدهمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز ضمن اعلام اینکه ۳۱۲۲ واحد صنعتی و خدماتی در این جایزه ملی شرکت کردند گفت: تقاضاها در دو بخش صنعت و خدمات تعریف شد. در بخش صنعت تقاضاها در هشت گروه صنعتی دسته‌بندی شده و در هر گروه شاخص‌هایی مد نظر گرفته شده که مهم‌ترینش این بود که جزو واحدهای آلاینده نباشد، افزایش بهره‌وری انرژی و کاهش آلاینده‌ها را در دستور کار قرار داشته باشد. دفتر مستقر HSE و پایش مستقیم و آنلاین آلاینده‌ها را هم داشته باشند.

مسعود تجریشی افزود: ۱۲ شاخص در فرم ارزیابی داشتیم که توسط مجموعه در استان‌ها و خوداظهاری امتیازدهی شده و هیئت داوران در تهران آن را نهایی کردند.

وی ادامه داد: دسته دوم گروه‌های خدماتی بود که خود شامل هفت مجموعه بودند که آن‌ها هم مورد ارزیابی قرار گرتفند. نحوه کنترل آلاینده‌ها، فاضلاب و به کارگیری موارد محیط زیستی در خدماتشان مورد توجه ما بود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: پانزدهم بهمن انتخابات صورت گرفت و امروز جهت قدردانی از مجموعه‌ها گرد هم آمدیم.

تجریشی اعلام کرد: امروز ۴ واحد صنعت برگزیده سبز داریم و تعدادی هم قابل تقدیر شناخته شدند که امتیاز ۹۰ تا ۱۰۰ داشتند.

به گفته وی در بخش خدمات هم ۴ واحد برگزیده  با امتیاز ۹۰ تا ۱۰۰ داشتیم و ۱۰ واحد هم قابل تقدیر بودند که امتیاز ۶۰ تا ۷۰ را داشتند.

**مدیریت سبز متناظر با توسعه پایدار صنعتی است

بنابراین گزارش، مریم جوان شهرکی نماینده مقیم سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در ایران، گفت: ایجاد فرصت های اشتغال و درآمد از طریق تقویت توسعه پایدار برخی از همکاری های یویندو با دولت ایران است.

وی افزود: برنامه جامع کشوری یونیدو که در سال 2016 با همکاری دولت ایران به تصویب رسید بر اهمیت توسعه صنایع سبز با هدف کاهش فقر از طریق ایجاد فرصت های اشتغال، ایجاد درآمد از طریق تقویت توسعه پایدار و اعتبار توسعه صنعتی بخش های غیر نفتی و در نتیجه کمک به محو دشواری های معیشتی تاکید دارد.

وی اظهار کرد: حاکمیت سبز در صنایع برخلاف تصور رایج امری صرفا زیست محیطی هم نیست، بلکه گونه ای از مدیریت است که با ملاحظه تمام عرصه ها اعم از اقتصاد، سیاسی ، اجتماعی و محیط زیست را به نوعی در فرایند توسعه دخیل و آن را توسعه پایدار تلقی می کند به نحوی که حداقل آسیب رسانی به محیط زیست در این فرایند شکل گیرد.

وی افزود: به این اعتبار مدیریت سبز نگرشی است که از یک طرف نیازمند نوعی پارادایم حکمرانی در مدیریت است، تجربیات آموخته شده در کشورهای مختلف مبین این است که نظام مدیریت سبز در صنعت متناظر با توسعه پایدار صنعتی خواهد بود ، در واقع صنعتی که به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه، به لحاظ اجتماعی مسوولیت پذیر و فراگیر است به این معنا که تمامی بازیگران و بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی را در این پروسه پیشرفت و توسعه همزمان شریک می کند.

شهرکی ادامه داد: در این شیوه مدیریتی در صنعت زنجیره تامین یک محصول صنعتی از ابتدای تولید تا بازیافت به نحوی مدیریت می شود که حداکثر بهره وری در اقتصاد، اجتماع و محیط زیست را داشته باشد و در عین حال نقش بسیار پررنگی را برای فناوری های روز در نظر می گیرد و اینجاست که نقش سازمان های بین المللی و کمکی که می توانند به کشورهای در حال توسعه داشته باشند ، پررنگ تر خواهد بود.

وی گفت: سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( یونیدو) به عنوان تخصصی ترین آژانس سازمان ملل متحد در زمینه توسعه صنعتی با همکاری 172 کشور عضو از جمله ایران مدیریت سبز را مترادف و متناظر با توسعه پایدار صنعتی می داند از این رو این نوع مدیریت را بر تمامی کشورهای در حال توسعه مانند ایران اجرا می کند.

**ایران برای حذف مواد مخرب لایه ازون گام برداشته است

همچنین، مارسل لیچمن نماینده برنامه های زیست محیطی GIZ آلمان گفت: ایران در قطعنامه ای برای تغییر مسیر صنعتی شدن و حذف مواد مخرب لایه ازون و محدود کردن انتشار گازهایHFC گام برداشته است.

وی افزود: صنعت در بسیاری از کشورها از جمله ایران مانند ستون فقرات عمل می کند با این حال توسعه صنعتی اغلب به عنوان اثر سویی برای محیط زیست دیده می شود، در حالیکه صنعت سبز چه از لحاظ محصولات و همچنین فرایندهای موجود آن فرصت ها و نوآوری هایی برای خدمات سبز ایجاد می کند.

وی گفت: در آلمان در گذشته نه چندان دور رودخانه ها به علت ورود پساب های خانگی و صنعتی خشک شدند، جنگل ها به علت باران های اسیدی و آلودگی ناشی از صنعت، ترافیک و آلودگی هوا در حال از بین رفتن بودند که حادثه وحشتناکی بود اما قوانین و موافقتنامه های داوطلبانه با صنعت منجر به وجود آمدن راه حل های نوآورانه و توسعه پایدار زیست محیطی شد.

لیچمن اظهار کرد: امروزه محیط زیست آلمان حتی در شهرها کیفیت بالایی از زندگی را به وجود آورده است، به طور کلی موفقیت ها از یک رویکرد یکپارچه با توجه به تاثیر توسعه بر آب و هوا ، دفع و ذخیره سازی پسماندها و با توجه به مقوله حفاظت از خاک به دست آمد.

گفتنی است، نوزدهمین همایش ملی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز به منظور تشویق واحدهای صنعتی و خدماتی که در راستای حفظ محیط زیست اقدامات برجسته ای انجام داده اند و همچنین ترویج فرهنگ زیست محیطی در بین واحدهای صنعتی و خدماتی کشور و انتقال تجارب مدیران موفق در زمینه کنترل و کاهش آلاینده های زیست محیطی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

در این همایش ملی ۶۷ واحد صنعتی سبز و ۲۲ واحد خدماتی سبز انتخاب و معرفی شدند.

امتیاز دهی